Eten Recepten

De regenboogcake

Op vraag van Kind 2, bakte ik deze week een regenboogcake. Althans, dat was toch de insteek.

Pinterest staat vol met fantastische voorbeelden die er stuk voor stuk schitterend én eenvoudig te maken uitzien. Dacht ik toch…

regenboog     regenboog2

Eigenwijs en ongeduldig als ik ben, keek ik alleen naar de foto’s en niet naar de bijhorende recepten.

Hoe ik dan te werk ging?

Ik begon met het maken van beslag voor een gewone 4/4-de cake.

Daarna verdeelde ik het beslag in 4 gelijke porties.  Bij elk deel mengde ik een tubetje voedingskleurstof van Dr. Oetker.

pskleurstoffen420

Daarna deed ik de vier delen beslag laagje voor laagje in de bakvorm.

Wat het resultaat was na 40 minuten in de oven?

DSC_0247

Eerder een weerkaart met een aantal hoge- en lagedrukgebieden dan een regenboog.

Maar de kinderen vonden het helemaal geweldig 🙂

4 Reacties

    1. Ik zou nu eerder verschillende cakes bakken in de verschillende kleuren en dan een laagjestaart maken met boterroom ertussen. Maar dat is nogal omslachtig om “snel even”te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers op de volgende wijze: